Ingrediente:
-carne de iepure,portionat in bucati potrivite ca marime
-2 morcovi potriviti ca marime
-o jumatate de praz,
-2-3 rosii
-2 cepe
-1 ardei
-3 catei de usturoi ( la capitolul legume puteti sa inlocuiti sau sa adaugati ce preferati )
-sare
-piper
-un fir de rozmarin si unul de cimbru
-300 ml bere blonda
-2 linguri de faina
-2 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
Bucatile de carne de iepure se condimenteaza cu sare, piper, putina boia si ierburi aromate ( eu am folosit rozmarin si 2 frunze de salvie maruntite fin ),se ung cu ulei de masline si se lasa la frigider pentru o ora.
Cat timp sta carnea de iepure la frigider se taie rondele prazul, morcovul , ceapa si rosiile si ardeiul cubulete mici .
Intr-o tigaie se pun 2 linguri de ulei de masline la incins si cand este fierbinte se adauga bucatile de iepure, pudrate in prealabil cu faina pe toate partile . Se lasa carnea la rumenit la foc mic cateva minute pana face o crusta aurie.
Dupa ce se rumeneste carnea se adauga legumele si se condimenteaza dupa gust,lasandu-se totul la inabusit la foc mic pret de 2-3 minute.
Dupa aceea se adauga berea si cand incepe sa clocoteasca se muta toata compozitia intr-un vas termorezistent,se adauga rozmarin si cimbru si se pune la cuporul incins.Eu am folosit vas de lut cu capac( pentru primele 30 de minute trebuie sa stea cu capac in cuptor)excelent pentru fripturi pentru ca face carnea foarte frageda.
Se lasa friptura timp e o ora, micsorand focul spre final. Este gata atunci cand carnea e rumenita deasupra si sosul este consistent.
Ca si garnitura la aceasta friptura eu am facut de aceasta data cartofi intregi fierti 10 minute si apoi pusi la cuptor cu condimente si stropiti cu ulei de masline pentru inca 30 de minute pana prind o crusta aurie.
Are un gust deosebit si carnea de iepure preagatita asa e foarte frageda si aromata.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.