Ingrediente :
- carne de iepure
- 2 buc. de ceapa ( sau o legatura de ceapa verde)
- 3 buc. de ceapa rosie
- 3 gogosari ( sau ardei gras)
- 4-5 catei usturoi
- foii de dafin
- 1/2 lingura boia iute (sau dulce dupa preferinta)
- 3 linguri de untura ( sau ulei aproximativ 150 ml)
- o legatura de patrunjel verde
- aproximativ 1/2 kg de cartofi
- sare , piper dupa gust
Mod de preparare:
Se transeaza iepurele dupa ce a fost spalat bine cu apa rece. Ceapa,ceapa rosie,gogosarii se taie cubulete iar usturoiul se feliaza. Intr-un vas se pune la incins 3 linguri de untura pe care se vor calii legumele de mai sus enumerate .Se adauga bucatile de iepure ,se condimenteaza cu sare, piper si se lasa cateva minute la prajit
impreuna.Se presara deasupra 1/2 lingura boia iute si se toarna deasupra apa cat sa acopere carnea .Se lasa sa fiarba acoperit la foc mic (daca carnea nu e bine fiarta si apa a scazut se mai poate adauga apa ).
In timp ce carnea fierbe in sos,se curata
catofii.Se spala si se taie rondele.Daca carnea e fiarta mai bine de jumate se adaugam cartofii taiati si foii de
dafin.Se amesteca si se lasa sa fiarba impreuna pana ce fierb si cartofii si inainte de a lua cratita de pe foc se adauga si patrunjelul verde tocat iar apoi se lasa sa dea in clocot( daca mai e nevoie se adauga cate un pic de apa pana sunt bine fierti si cartofii ) .
Se serveste alaturi de muraturi sau salate de sezon si neaparat o bere rece.
La primul iepure ce il tai, sigur incerc reteta...
Felicitari!